logo
  • Call Center
    0249 433 112
  • Medicina Muncii
    0755 113 668
  • Strada Vintilă Vodă, 21
    Slatina, Jud. Olt

Paraclinic

  • Analize de laborator

    laborator3_0

    Pregătirea pacienților pentru recoltarea analizelor de laborator:

    • Exsudat faringian şi raclaj lingual: pacientul se prezintă la laborator cât mai aproape de momentul trezirii, fără să bea apă, fără să mănânce, fără să se spele pe dinţi.
    • Analize de sange:în mod obişnuit, dimineaţa, a jeun, (pe nemâncate), după o perioadă de odihnă. În caz de urgenţă se poate recolta şi după 3 – 4 ore de la ultima ingestie de alimente, fără consum de alcool. La femei este preferabil să nu fie în timpul menstrei.
    • Babeș-Papanicolau, secreţie vaginală, secreţie col, ureaplasmă-mycoplasmă: cu 24 de ore înainte de recoltare, pacienta trebuie să nu aibă contact sexual, să nu facă toaleta internă, să nu aplice tratamente locale.
  • Audiometrie

    audiometrie

    Pacientul se prezintă odihnit, fără să fi fost expus la sunete puternice cu 4-5 ore înainte de audiometrie.

    Înainte de începerea testului auditiv, se va verifica dacă există cerum (ceara) și se va îndepărta din canalul auditiv. Acesta poate influența abilitatea de a auzi. Dacă pacientul poartă o proteză auditivă, aceasta va trebui îndepărtată înainte de testare.

    Orice obiect ce ar putea împiedica poziționarea corectă a căștilor va trebui îndepărtat (ex: ochelari, cercei, agrafe pentru păr).

    Servicii medicale: 
    Audiometrie completă (diagnostic audiometric)
    Audiometrie screening
    Audiometrie tonală cu interpretare
    Audiometrie tonală fără interpretare
  • Bronhoscopie

    bronho

    Înainte de brohoscopie pacientul trebuie să informeze medicul dacă:

    -este în tratament cronic
    -este alergic la vreun medicament, inclusiv la anestezice
    -are probleme ale hemostazei sangvine sau este în tratament cu anticoaugulante
    -în cazul pacientelor, dacă sunt însărcinate

    Înainte cu 6-8 ore de investigație pacientul nu trebuie să bea sau să mănânce. Dintre medicamentele care nu trebuie luate se numără: aspirina, anticoagulante precum wafarina sau medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) precum ibuprofen.

    Pacientul trebuie să aibă un însoțitor care să-l ducă în siguranță acasă deoarece acesta nu are voie să conducă autoturisme.

    Servicii medicale:
    Bronhoscopie
  • Cardiologie

    Servicii medicale: 
    EKG cu interpretare
    EKG de efort
    EKG fără interpretare
  • DXA

    dxa_0
    • Măsurarea densităţii osoase – DXA presupune efectuarea măsurărilor standard pentru osteoporoză (coloană lombară şi şold) sau la cerere, măsurarea densitaţii oricărui segment osos afectat (demineralizări, protezări articulare).
    • Examinarea nu necesită o pregătire specială. Pacientul poate mânca anterior examinării iar înainte de procedură se îndepărtează obiectele de metal (ex: capse, monede, piercing, fermoare etc) din zona ce urmează a fi examinată.
    Servicii medicale: 
    Dxa – 2 segmente
    Dxa – 3 segmente
    Dxa – un segment
  • Ecografie

    eco-2_1
    • Ecografe din clasa premium, de înaltă rezoluție, ce oferă posibilitatea examinării 2D, 3D, 4D, endocavitar, Doppler color și spectral, cu posibilitatea emiterii de documente fotografice și DVD.
    • Se pot efectua ecografii pentru: țesuturi moi, tiroidă, sân, musculo-scheletal, cord, vase, abdomen, pelvis, genital (prostată, penis, testicol, uter, ovare), sarcină.

    PREGĂTIREA PACIENTULUI PENTRU ECOGRAFIE
    Ecografie abdominală şi pelvină

    • Cu 6 ore înainte de ora programată, pacientul trebuie să nu mănânce; poate bea apă plată.
    • Cu o ora înainte de ora programată, trebuie să bea 500 ml de lichid neacidulat si neîndulcit (ex. apă plată) și să nu urineze .
    • În ziua premergătoare ecografiei, precum și în ziua ecografiei, nu se consumă alimente care fermentează (brânză, lapte, fructe, fasole, mazăre,salate etc.).

     

    Servicii medicale: 
    Ecografie abdomen + pelvis
    Ecografie abdomen + pelvis + consultaţie de medicină generală
    Ecografie de sân cu elastografie
    Ecografie de sarcină – 10 – 40 săptămâni
    Ecografie de sarcină – 3 – 9 săptămâni
    Ecografie Doppler vase-cervico-cerebrale
    Ecografie endovaginală
    Ecografie musculo-scheletală pe regiune anatomică
    Ecografie pelvis
    Ecografie ţesuturi moi
    Ecografie tiroidă
  • EEG

    eeg

    EEG sau electroencefalograma este un test efectuat pentru determinarea şi înregistrarea activităţii electrice a creierului.

    Informați medicul specialist în legatură cu orice tip de tratament pe care il urmați, indiferent dacă acesta a necesitat sau nu prescrierea unei rețete medicale.

    Cu 8 ore înainte de efectuarea electroencefalogramei nu trebuie să consumați produse pe bază de cafeină (ex: cafea, ceai, cola sau ciocolată).

    Este foarte important să vă spălați bine părul înainte de realizarea electroencefalogramei deoarece electrozii vor fi atașați direct pe scalp. Nu folosiți produse cosmetice de îngrijirea părului (spray fixativ, uleiuri, spuma de păr, loțiuni, balsam sau măști).

    Atenție! Dacă urmează să fie testat copilul dumneavoastră încercați să îl împiedicați să ațipească înante de realizarea electroencefalogramei.

    Servicii medicale: 
    EEG cu interpretare
    EEG fără interpretare
  • EKG

    ekg

    Electrocardiograma (EKG, ECG) este un test ce măsoară impulsurile electrice ale inimii.

    IMPORTANT !  Înainte de efectuarea testului pacientul trebuie să informeze medicul care efectuează electrocardiograma asupra medicaţiei pe care acesta o are prescrisă. Unele medicamente pot influenţa rezultatele electrocardiogramei.

    Servicii medicale: 
    EKG cu interpretare
    EKG de efort
    EKG fără interpretare
  • Endoscopie digestivă (stomac şi colon)

    endo_0

    Endoscopie digestivă superioară
    Ultima masă trebuie să fie luată cu 8 ore înainte, pentru ca în timpul examinării stomacul să nu prezinte resturi alimentare; acestea diminuează calitatea explorării şi cresc riscul de aspiraţie în căile aeriene pentru pacient. Apa este permisă cu până la 4 ore înaintea explorării.
    Trebuie să informaţi medicul despre afecţiunile de care suferiţi, despre medicaţia pe care o urmaţi şi despre alergii. Dacă aveţi medicamente pe care le luaţi în mod cronic, mai ales pentru patologie cardiacă, este de preferat să întrebaţi atunci când faceţi programarea dacă unul din ele trebuie întrerupt pentru procedură. De obicei, pentru procedurile diagnostice, nu trebuie întreruptă medicaţia anterioară. Dacă suferiţi de diabet, în special dacă sunteţi în tratament cu insulină, lipsa unei mese poate însemna că unele doze de insulină trebuie «sărite» sau micşorate. Este de preferat să discutaţi acest aspect cu medicul diabetolog sau cu medicul endoscopist în momentul în care faceţi programarea. De asemenea, informaţi medicul înainte de procedură, dacă aveţi o boală valvulară cardiacă, o proteză valvulară metalică sau biologică, o proteză aortică.

    Colonoscopie
    Investigaţia necesită o pregătire specială, pentru curaţirea corespunzătoare a colonului. Se recomandă ca în cele 3 zile anterior explorării să nu consumaţi vegetale – fructe, legume, seminţe; puteţi consuma lichide, carne albă, pâine, orez. Veţi bea 4 l de apă cu un laxativ – Fortrans sau Endofalk; pregătirea se începe în funcţie de ora la care este programată procedura; ritmul recomandat este de o cana la 10 minute. Veţi primi toate informaţiile despre modul de derulare a pregătirii (cu menţionarea orelor, substanţelor, modului de preparare şi de administrare) în scris sau telefonic atunci când vă programaţi pentru colonoscopie.
    Trebuie să informaţi medicul despre afecţiunile de care suferiţi, despre medicaţia pe care o urmaţi şi despre alergii. Dacă aveţi medicamente pe care le luaţi în mod cronic, mai ales pentru patologie cardiacă, este de preferat să intrebaţi atunci când faceţi programarea dacă vreunul din ele trebuie întrerupt pentru procedură. De obicei, pentru procedurile diagnostice, nu trebuie întreruptă medicaţia anterioară. Totuşi, pentru medicamente ca antiagregante plachetare (Aspirină, Plavix, Trombex), anticoagulante (Sintrom, Trombostop), insulină, antidiabetice orale, produse care conţin fier – trebuie să discutaţi înainte de procedură  cu medicul curant sau cu medicul endoscopist. De asemenea, informaţi medicul înainte de procedură, dacă aveţi o boală valvulară cardiacă, o proteza valvulară metalică sau biologică, o proteză aortică.

    Servicii medicale: 
    Colonoscopie
    Endoscopie digestivă superioară (Gastroscopie)
  • Neurologie

    Servicii medicale: 
    Ecografie Doppler vase-cervico-cerebrale
    EEG cu interpretare
    EEG fără interpretare
  • ORL

    Servicii medicale: 
    Audiometrie completă (diagnostic audiometric)
    Audiometrie screening
    Audiometrie tonală cu interpretare
    Audiometrie tonală fără interpretare
  • Radiologie

    radio1_0

    Histerosalpingografie

    • Investigaţia se efectuează numai la recomandarea medicului specialist.
    • Pacienta nu trebuie să sufere de inflamaţii acute pelvine sau genitale, nu trebuie să aibă leziuni pe colul uterin, sau sângerări vaginale.
    • Pacienta trebuie să fie imediat după menstră.
    • În ziua premergătoare investigaţiei, precum şi în ziua investigaţiei, nu va consuma alimente care fermentează (brânză, lapte, fructe, fasole, mazăre, salate etc.) şi băuturi carbogazoase.
    • Nu mănâncă nimic cu 6 ore înaintea examinării; poate bea apă plată.

    Irigografie

    • Investigaţia se efectuează numai la recomandarea medicului specialist.
    • În ziua premergătoare examinării, pacientul poate mânca numai până la ora 14:00, alimente care nu fermentează (carne de pui fiartă, orez fiert, paste făinoase, brânză de vaci).
    • NU are voie să consume cu o zi înaintea examinării: băuturi carbogazoase, dulciuri, cartofi, mazăre, varză, fasole, lapte dulce, fructe sau legume crude.
    • În ziua premergătoare examinării se administreaza Fortrans astfel: se dizolvă 4 pachete Fortrans în 4 litri apă potabilă şi se beau începând cu ora 14:00, în decurs de 6 ore (până la ora 20.00).
    • Vor urma numeroase scaune, ultimele fiind apoase, semn că intestinul este golit şi pregătit pentru examinare.
    • În ziua examinării pacientul trebuie să nu mănânce nimic până după examinare. Are voie să bea lichide neacidulate în cantitatea dorită.

    Urografie

    • Spuneţi doctorului dacă aveţi insuficienţă renală, infarct miocardic recent, insuficienţă renală severă, astm bronşic, mielom multiplu, dacă sunteţi diabetic şi faceţi tratament cu insulină sau antidiabetice orale de tip biguanidic (Metformin) sau dacă sunteţi alergic la substanţă de contrast iodată.
    • Controlul creatininei cu o zi înaintea examinării.
    • Dieta fără carne sau vegetale cu 24 h înainte de examinare (puteţi consuma budincă, macaroane, cereale, pâine albă, zeamă de supă, brânză de vaci, apă plată).
    • Nu mâncaţi nimic cu 12 ore înainte de examinare şi nu beţi nimic înainte de examinare cu 2 ore (fără cafea, apă etc).
    • 4 tablete de laxativ (Dulcolax) luate cu 12 ore înainte de examinare.
    • 6 capsule de Espumisan sau Cărbune vegetal ( 2cp x 3 ) cu o zi înaintea examinării.

     

    Servicii medicale: 
    Examen radiologic bazin
    Examen radiologic coloana cervicală
    Examen radiologic coloană lombară
    Examen radiologic coloană toracală
    Examen radiologic coloană vertebrală completă
    Examen radiologic torace osos: pentru grilaj costal
    Examen radiologic torace osos: pentru stern
    Histerosalpingografie
    Irigografie
    Radiografie abdominală simplă
    Radiografie antebraț
    Radiografie antepicior
    Radiografie articulație radio-carpiană
    Radiografie bazin
    Radiografie calcaneu
    Radiografie calcaneu bilateral
    Radiografie claviculă bilateral
    Radiografie cot
    Radiografie craniu
    Radiografie craniu proiecții speciale – Articulație temporo-mandibulară
    Radiografie craniu proiecții speciale – HIRTZ
    Radiografie craniu proiecții speciale – Mandibulă
    Radiografie craniu proiecții speciale – Mastoidă (SCHULLER)
    Radiografie craniu proiecții speciale – Șa turcească
    Radiografie craniu proiecții speciale – SAF
    Radiografie femur
    Radiografie gambă
    Radiografie genunchi
    Radiografie genunchi bilateral
    Radiografie gleznă
    Radiografie humerus
    Radiografie mâini față – bilateral
    Radiografie mână
    Radiografie pulmonară
    Radiografie renală simplă
    Radiografie șold
    Radiografie umăr
    Urografie
  • Spirometrie

    spirometrie

    Spirometria măsoară cât de mult aer încape în plămâni şi cât de mult aer poate intra sau ieşi din plămân.

    IMPORTANT !  Înainte de efectuarea testului, trebuie evitate:

    – consumul de alcool, cu 4 ore înainte,

    – mesele grele, cu 2 ore înainte,

    – fumatul, cu o oră înainte,

    – exerciţiile fizice intense, cu 30 de minute înainte.

    Pacientul va fi relaxat şi va merge la toaletă înaintea testului. De asemenea, din punct de vedere clinic, pacientul trebuie să fie stabil şi să nu prezinte infecţii ale tractului respirator.

     

     

    Servicii medicale: 
    Spirogramă
Verified by MonsterInsights